Sista stoppet på vår vinprovardag, Dalla Cia, precis utanför Stellenbosch. Italienska vinmakare, som både gör vin och grappa. Far och son, båda heter Giorgio sitter tryggt här på sin fina italienska restaurang och tar sig en tår grappa.
Vi äter pasta och provar vin samtidigt och sedan lite grappa. Vintillverkning lärde vi oss inte så mycket om här men väl om grappatillverkning. Det går åt 500 kg vindruvsskal och 500 liter vatten för att tillverka 300 liter grappa. Vindruvsskal och vatten körs i den mycket avancerade apparaten på bilden, därefter sker filtrering och lagring. Gillar man grappa så kan man lätt konstatera att denna grappa omfattas av mycket teknik och glänsande apparater men också mycket kärlek. Familjen Giorgiou är också ett familjeföretag, även systern arbetar i restaurangen, Viva la Italia! Tack Jan-Åke för en mycket intressant vinprovardag! Fortsätt att se till att Systembolaget får fina sydafrikanska viner på hyllan, så är vi tacksamma!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar