söndag 1 april 2012

Fisksoppekalas på Bergabo!

Så blev det dags att ha lite kalas på Bergabo. Vi bjöd in goda vännerna Thomas och Lisa, Kerstin och Lasse, Agnes och Thor och Tove och Olav, svenskt och lite norskt! Babs och Sven-Åke fick lite förhinder.

Meny: fisksoppa à la Inger, aioli à la Stefan och sen fick jag bestämma fritt över efterrätterna och då blev det två, digestivekaka direkt efter soppan och kladdkaka med grädde till kaffet. En fulländad meny tyckte jag nog, två efterrätter!
En Chenin blanc från Ken Forrester till soppan och ett dessertvin Klein Constantia, från 2006, som Stefan fått av en rysk kompis. Den ryske kompisen hade inköpt denna ädla flaska på vingården Constantia. Gott, sa vi!

Första gången man gör fisksoppa med både nya fiskar och nya kryddor, lite knivigt! Men den norska laxen hade tagit sig ända hit och detta till samma pris som hemma, man förundras! Sen blev det lite kingklipper, en vit fisk ungefär som torsk och sist yellowtail, som är en mörk fisk, som vitnar när man kokar den.
Dessa fina fiskar hade fiskhandlaren på Lion Square, som vi precis har upptäckt, en mycket kompetent man, och jättetrevlig! Minst lika fina fiskar som på Västkusten, man blir imponerad.
Soppan blev godkänd, så också Stefans goda aioli, som han vispade ihop efter recept på nätet. Tack och lov för alla vanliga och ovanliga recept man hittar där!

Vi hade en jättetrevlig kväll, många glada skratt i goda vänners lag! Puttävlingen vanns av Norge, Olav försvarade de norska färgerna! Oändligt svårt var det dock, damerna hade troligen för mycket högklackat och herrarna var faktiskt lite duktigare men inte mycket! Mera träning behövs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar